13 Νοε 2010

Ένα γράμμα στον Δήμαρχο

Με αφορμή τις επαναληπτικές Δημοτικές εκλογές, οι μαθητές της ΣΤ' τάξης έγραψαν ένα γράμμα στον Δήμαρχο που θα αναδειχθεί από τις αυριανές εκλογές. Ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους για τον τόπο και ζήτησαν πράγματα που πρέπει να γίνουν στον τόπο τους. Σας παρουσιάζουμε αποσπάσματα από αυτά τα γράμματα.Αλίκη:
Θα ήθελα να ασχοληθείτε με το πρόβλημα της ύδρευσης στην Άνδρο. Επίσης θα ήθελα να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι για να μη γίνονται ατυχήματα και να διορθωθούν οι δρόμοι που έχουν πολλές λακούβες για να γίνουν πιο ασφαλείς οι μετακινήσεις μας.

Γιώργος:
Το σχολείο μας είναι ένα πολύ παλιό κτήριο και δεν μπορεί να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Θα θέλαμε λοιπόν για όλα τα παιδιά του Γαυρίου ένα καινούριο και ασφαλέστερο σχολείο. Θα βοηθήσουμε κι εμείς όσο μπορούμε σ'αυτό.

Γιάννης Τρ.:
Θα ήθελα μια μεγάλη πλατεία στο κέντρο του Γαυρίου για να έχουμε κι εμείς έναν ελεύθερο χώρο να παίζουμε.

Σπύρος:
Θα ήθελα ένα καινούριο μεγαλύτερο σχολείο που να έχει και γήπεδο μπάσκετ. Να υπάρχουν ποδηλατόδρομοι και μεγάλο parking για τα αυτοκίνητα. Θα ήθελα επίσης να φτιάξετε την ύδρευση για να μην αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό.

Ιωάννα:
Να δημιουργηθούν νέα σχολεία και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ύδρευσης. Να δημιουργηθεί ακόμα ένα πάρκο όπου εκεί θα διασκεδάζουν τα παιδιά και οι γονείς.

Βασιλική:
Σας ζητώ δύο χάρες. Το νερό στη βρύση να πίνεται και να φτιάξετε ένα πάρκο διασκέδασης για να διασκεδάζουν τα παιδιά με τις παρέες τους.

Τζοάννα:
Θα ήθελα να υπήρχαν στο νησί μας πιο πολλές βρύσες. Ωραίο θα ήταν να φτιάχνατε ένα άλλο σχολείο.

Μάριος:
Θα ήθελα να φτιάχνατε ένα καλό parking και να παρακαλούσατε τους πολίτες να παρκάρουν εκεί και ποδηλατόδρομους για να μην υπάρχουν προβλήματα.

Γιάννης Τ.:
Εγώ θα ήθελα να φτιάξετε άλλο σχολείο γιατί αυτό είναι πολύ παλιό. Επίσης θα ήθελα ποδηλατόδρομο για να μην γίνονται ατυχήματα.

Αργυρώ:
Το σχολείο μας είναι παλιό και όχι τόσο ευχάριστος χώρος για εμάς τα παιδιά. Θα μπορούσε να βαφτεί πιο όμορφα με ζωντανά χρώματα. Επίσης οι περισσότεροι δρόμοι είναι στενοί και συμβαίνουν ατυχήματα. Τέλος το θέμα της ύδρευσης μιας και οι βρύσες των σπιτιών δεν βγάζουν πόσιμο νερό και αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε εμφιαλωμένο.

Αλέξανδρος:
Θα ήθελα να φτιάξετε τοθέμα της κίνησης των αυτοκινήτων. Όταν έρχονται καράβια να βάλετε τροχονόμους. Επίσης να συνδέσετε τους σωλήνες που είναι στο καθαρό νερό για να έχουμε στα σπίτια.

Ανδρέας:
Να μεγαλώσετε τους δρόμους του νησιού. Επίσης θα ήθελα πάρκα σε πολλά μέρη του νησιού. Να κάνετε κάτι για το πρόβλημα της ύδρευσης, που αναγκάζει πολλούς ανθρώπους να πληρώνουν πολλά χρήματα για να αγοράσουν εμφιαλωμένο νερό.

Λέα:
Ένα απ'τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι τα σκουπίδια που τα βρίσκεις παντού. Επίσης το σχολείο είναι παλιό και χρειάζεται πολλά πράγματα.